Självporträtt


I read the news today, oh boy


Coat

Idag köpte jag en kappa, jävligt snygg. Tror visst det ska finns en bild på den någonstans i ett tidigare inlägg- Från H&M, så antar att varenda kotte kommer att ha den, men iaf, jag gillar den. Riktigt charmig kille som stod i kassan också, fick mig tom att skaffa ClubKort vilket jag för det mesta undviker om det inte gäller något riktigt bra.

Tittade precis i en gammal mapp med låtar från typ när jag var.. 14? Scorpions - Still loving you. Jisses vad jag älskade den låten, och mja.. kan faktiskt erkänna att jag fortfarande får små rysningar av den.

Slide away

Elva år senare & uppföljaren till Urban Hymns är här. Verve är tillbaka och det nya albumet har fått namnet Fourth. Jag kan direkt säga att det jag hört låter fanimej bra.Valium skies, Love is Noise, Appalachian springs, Rather be  osv. Fint fint, orkar inte säga mycket mer en att Håkan Steen kan ta sig själv, tidning och stoppa upp den någonstans. Lokko - "Det är som att tvingas lyssna på en årsprenumeration av tidningen Q" - hur jävla svårt ska det vara att förstå att alla inte lyssnar på svensk radiomusik?. Dickhead.
Jag fortsätter att lyssna.

Edit: Blev nästan intill tårögd då jag hörde Liams stämma från gårdagen i Seattle. Fan det bästa på länge.
Vilken morgon!


Deutschland?

Idag träffade jag Anna i stan. Åt lunch på ett jättemysigt ställe vid västra hamngatan som vad jag förstod vad relativt nytt, god mat också. Passade även på att kolla efter ett par byxor, men som vanligt finns det inga som passar. Bra i midjan men stora som fan i röven/benen eller tvärt om. Kollade också efter en mössa, men hittade ingen sådan heller, förutom en ganska fin grå på H&M. Men som sagt, jag köpte den aldrig.

Någonting som vi konstigt nog alltid råkar ut för när vi är i stan är män, oftast utländska, som på något sätt försöker att få kontakt med oss. Självklart hände det idag igen, då en snubbe, 30 +? kommer fram och presenterar sig. Jag vet inte hur jag ska tolka dessa situationer, är det så att vi drar åt oss? No! Det är inget speciellt kul då hälften ser nerknarkade ut och resten klädda i jeansjacka och snortajta byxor, dessutom då dem är 15 år äldre. Vidrigt. Förstår inte hur detta går ihop. Men i vilket fall var det en mycket trevlig dag. Solen visade sig, trots att jag ogillar väderomväxlingar då man inte vet om man ska frysa ihjäl eller svettas till döds. Men inget går upp mot en solig höstdag, så ja.. det får gärna bli lite kyligare så man kan ta på sig halsduk o dylikt, mysigt.

Idag fick jag min lön också, känns jävligt bra. Nästan för bra då jag och Anna fick en väldigt spontan idé om att dra till Berlin över helgen. Hade visst varit någonting..


So fierce!

Efter en het diskussion om alternativa ämnen att skriva/samtala om så kom jag att tänka på min uppfattning om tid ur en kulturell synvinkel. (passar på att utnyttja mina ordval till max)  Bestämde mig snabbt för att skriva ner mina åsikter, men ändrade mig ännu snabbare för tillfället då följande respons gavs:


Anna säger:

du och din retro-hej-jag-vill-leva-på-60-talet..

Anna säger:

ge oss lite spänning

Therese säger:

haha well, you dont have to read och det är ingen fuckin fakta

Therese säger:

haha nu har jag det

Therese säger:

jag vet vad jag ska skriva

Anna säger:

inte "åh hej vad alla är jobbiga ny för tiden, modet hit och dit, alla ser ut som alla andra"


Men jag gillar ju verkligen att skapa reaktion! Så inom snarast kommer förmodligen ett , men icke faktabaserat, inlägg om tid att komma upp. Håll till godo för nu ska jag lysna på THE WHOOOO!!!

24 hours




Fredag

På något sätt känns det bra att säga att det är fredag, även om jag varken har jobb för tillfället eller gör något speciellt krävande. Antar att det sitter kvar sen skolan, precis som söndag automatiskt blir en jobbig dag. Trots att jag som sagt inte gjort något speciellt denna veckan så är jag sjukt trött. Har kommit in i en sådan här period då jag inte sover ett skit, och somnar först vid 4, 5 tiden. Spelar egentligen ingen roll hur trött jag är.

Senare kommer Anna hit. Tror visst att vi ska se Into the Wild som faktiskt verkar vara bra. Dock är jag ju en sådan nöt att jag sett på Oprah, där dem talat om hela filmen, inklusive hur den slutade. Bra gjort, ah vi får se hur det blir med det.

Nu ska jag ta mig en promenad och köpa godis. Hösten är i vinden, underbart. Men först ska jag lyssna på detta, jävligt genialiskt.


Merry go round with ghosts










Det här med att fota

Som de flesta vet är foto ett intresse som faller mig i smaken. Dock gör jag det inte speciellt ofta även om jag ganska nyligen köpt en ny kamera. Det blir oftast att jag spontant tar med den, tar några kort och sen blir det inte mycket mer med det. Detta resulterar oftast i att det blir sjukt tråkiga bilder som inte säger ett skit. Jag vill gå ut på stan och plocka ut lite folk som jag gillar, ha dem som modeller och göra massa fint. Klä dem, få dem att se ut som jag vill osv, till en passande miljö, ja ni fattar. Jag vill tex åka till England och förhoppningsvis hamna i någon sk "Billy Elliot miljö", ja.. väldigt fint, sen har jag även massa andra idéer. Vad jag menar är att jag egentligen inte gör någonting av mitt intresse egentligen. Jag har så sjukt många idéer, men ja.. ibland är det väl det här spontana lättare helt enkelt.

Med tanke på ämnet lade jag märke till dessa bilder från Lovisa Burfitt. Sjukt snygga.


Någon annanstans






Flashbax

Jag minns det såväl, första gången jag hörde Liam röst tjuta "The world`s still spinning round, we don`t know why, why why why why"  tätt följt av solot. Champagne Supernova, sången som fick mig att på riktigt börja lyssna på världens bästa band, jag kommer aldrig att glömma det. Igår fick jag  nämligen en sådan flashback som tog mig tillbaka till det ögonblicket då jag inte lyssnat på den sen ett tag.  Jag låg där, alldeles mörkt var det också, medan jag tittade rätt upp i taket. Så kom ljudet, och sen kom känslan. Den där känslan som jag fortfarande inte kan bekriva men iaf.. det var det bästa jag hört,  så ja,det kan väl beskrivas som jävligt bra om inte annat . Det är svårdefinierat.  Dagen efter gick jag ut med en sådan där bärbar cd spelare ni vet, på repeat, runt i mitt område och typ grät.. hahah.. ja jävlar.

Oasis, det går inte att förklara min kärlek till det bandet. Hur jag en vrider och vänder på orden för att beskriva känslan är det omöjligt. Även om guldåldern är förbi för längesedan och bröderna är äldre så kommer dem alltid att vara favoriter. Vill nästan brista ut i skratt då jag tänker på alla som skriver att dem är slut, att Liams röst är slut, att dem inte är var dem var då. När sk artister som Idol Ola får bättre betyg säger väl det sig självt att varenda jävel med huvud börjar att skratta. Det är ingen som gillar dem som förväntar sig att dem ska låta som för tio år sedan, i n g e n. Vet inte hur många gånger jag har ältat det, men så är det ju, endå tycks vissa inte förstå.

Det finns inget band någonsin som har skapat så mycket känsla som dem. Noels texter, Liams röst ,deras inställning. Till skillnad från många andra band har dem aldrig vikt sig, alltid varit sig själva och gått sin egen väg. Alltid gjort sin grej. Genom dem började jag lyssna på britpop, blev bekant med madchesterscenen o allt därtill, musik som jag förmodligen alltid kommer att klassa som good shit.

Och ja det smärtar, ni förstår inte, hur mycket det smärtar att säga att jag aldrig sett dem live. 26 01 06 - det känns forfarande ända in i benmärgen. Det är sådana tllfällen som man känner för att skjuta sig själv femtioelva gånger o lite till men jag visste väl inte riktigt då vad jag gick miste om. Jag ska se dem, om jag så måste åka över atlanten ensam så är det värt det, även om det är synd att fler inte har samma prioriteringar som jag själv. För det blir oftast så, att jag lägger över skulden på folk omkring för att dem inte har samma intressen, smak som mig själv osv vilket innebär att saker jag vill göra aldrig blir av, av den enkelheten att jag inte vill/ kan göra det själv. Det är ju egentligen inte deras fel, bara jag som tycker det är otroligt tråkigt med folk som inte tycker som jag ibland.

Antar att detta inte säger mycket  för många, men det är så det är. Även om folk inte förstår så kommer Liam alltid vara snyggast, alltid skönast, alltid bäst i mina ögon. Live Forever kommer alltid stå som nr 1 på min lista över tidernas bästa låtar, med tidernas bästa text, skriven av tidernas bästa låtskrivare. Så är det bara. Så är det.



Edit: skrev lite mer.
 


Your boot heels clickin' like the barrel of a pistol spinnin' 'round



Köpte mig ett par kängor på tradera, skulle vara snygga till denna här. Har gett upp hoppet om en fortsatt sommar så får väl ställa in mig på höst helt enkelt.

15.




















Det börjar närma sig

Snart.. snart släpper Oasis sitt 7 studioalbum, fan vad jag längtar, kan knappt hålla mig. Vanligtvis brukar jag inte lyssna på något läckt material osv innan skivor släpps, men på sista tiden har det varit svårt att hålla sig. Falling Down, ja.. jag gillar den skarpt. Vilken känsla!

Vad mer kan man säga? Det ser så jäva bra ut.


Sjukt...

Igår läste jag någonting av det sjukaste jag läst på länge. På OS invigningen var det en liten flicka som sjöng, men det visade sig i slutändan att hon bara mimade. Det var alltså en annan flicka som sjungit sången. Anledningen till att hon själv inte fick sjunga den i TV var enligt någon kotte att hon ansågs vara för ful. Han menade att det var bättre att representera Kina genom ett felfritt barn och på så sätt få fram "rätt bild" av landet.

Jävla idioti.


Eleven






The Dark Knight

Idag var jag på bio och såg The Dark Knight. Och innan jag delar med mig av mina tankar om den måste jag påpeka någonting som jag konstigt nog alltid blir drabbad av när jag går på bio. Folk som beter sig som fem år, folk som inte förstår innerbörden av "att visa hänsyn"- dem finns då alltid där. Jag tycker det är självklart att man kommer i tid och inte tio minuter sent efter det att filmen har börjat.  Det blir offtast att man missar en del pågrund av dessa nissar som även tar sig fem minuter till för att hitta sina plaster i mörkret. Att hålla käft är även det en självklarhet. Okej, man drar ner för andra &  vissa personer finner detta tillfredställande, men hur fan kan man betala 100 spänn för en film som man bara tjatar bort? Inte nog med att dem har brist på respekt, hur kan man vara så dum? Jag förstår inte.

Men iaf, filmen. Ja, det va verkligen sjukt bra. Vanligtvis brukar jag inte gilla filmer utav den gengren, men detta var alltså ett undantag. Efter att ha hört mycket om Heath Ledgers insats som Jokern förväntade jag mig inget annat en att han skulle vara bra. Att han skulle vara sådär fenomenal var dock lite av en överraskning även om jag länge gillat honom som skåderspelare. Sådana småsaker som han använder sig av, kroppsspråket, attityd osv  gör att det känns äkta. Till skillnad från många andra gör han något unikt,  om ni förstår vad jag menar. Jag har fortfarande inte riktigt fattat det här med att han faktiskt är borta. Känns sjukt, otroligt tragiskt...

Christian Bale är lika bra som snygg, alltså sjukt bra. Någonting som jag dock alltid ogillat med sådana här filmer är  specialeffekter och dylikt, som ofta är väldigt dåligt gjorda enligt mig själv. Tvärtom, så tyckte jag faktiskt att denna filmen visade att det finns dem som lyckas göra det på ett mycket bättre sätt. Så, nu låter jag förmodligen som en liten filmnörd. Antagligen för att jag kanske är det också, men jag gillar den verkligen,Batman. Jävligt bra film för den som funderar på att se någon såsmåningom och inte har sett den. Ettan är nästan lika bra, så passa på att se den med.


White Country


Bruce Springsteen 5/7 08

När jag var lite yngre var jag inte så speciellt insatt i musik, men så pass visste jag att det fanns en man som bla förknippades med stentvättade jeans, coca cola samt sjöng politiska låtar så som Born in the USA. Några år äldre, och jag visste även att denna man sjöng en låt vid namn Hungry Heart, vilken också kom att bli min första låt på gitarr. Tre ackord, det var stort.

Precis som dagar, timmar och minuter har passerat  i ögonvrån har också antal låtar svävat in och ut ur mina små öron. Vissa har stannat kvar och tagits upp av min hjärna medan andra fortsatt till någon annans. Det är väl kanske först nu jag kan byta ut ordet "man" mot Bruce Springsteen då jag sedan en tid tillbaka börjat lyssna på hans musik på riktigt och den faktiskt har fastnat. Och vet ni? det är jag riktigt glad för. Har nog alltid varit lite skeptiskt till denna sk arenarock, allt ståhej runt omkring osv, att det har blivit en sådan grej. Men jag börjar förstå nu.. det handlar ju i själva verket om musiken.

Igår så var jag på en sjukt bra konsert med den sk bossen och kan inte annat en säga att det överträffade mina förväntningar, riktigt grymt. Det fanns en fin stämning samtidigt som jag och Sofia tjöt av glädje då låtar en efter en spelades med största närvaro. Im on fire (tack gode gud för att han körde den), Badlands,  Waitin' on a sunny day, Drive all night, Born to run, och den "irlänska" American land var några av favoriterna. Lite synd var att han inte spelade Jungleland, The River och framförallt Dancing in the dark. Dock spelade det ingen större roll då han avslutade, så fint det kunde bli med Twist & Shout. Blev inte förvånad att han fick så bra betyg som han faktiskt fick, för det var han värd, mer att dessa tidningarna gav han så bra omdömen då dem förra året skrev att "Stones är inte vad dem var för 25 år sedan" Det vet ju fan varenda kotte med klart huvud att dem inte är (och vem förväntar sig det?) vilket tyder på att dessa ofta inte vet vad dem talar om. I vilket fall har jag insett att detta faktiskt är bra, riktigt bra, glädjer mig att tidnings- männsikorna  gjort det med.  Jag har sagt det förut, jag är född i fel tid. Igår gjorde det dock ingenting då det var av högsta klass som jag faktiskt fick se Bruce.







RSS 2.0